Atractii Turistice
Cunoscut uneori sub denumirea de Castelul Huniazilor, Castelor Corvinilor reprezinta una dintre cele mai importante monumente de arta feudala gotica din sud-estul Europei.
Situata la 13 km de Hateg, intr-un cadru natural deosebit, manastirea Prislop ( cunoscuta si sub numele de “Silvas”, dupa satul Silvasu de Sus ), este mentionata pentru prima data in documente in anul 1360. La 200 de metri de actuala biserica se afla locul numit “La Manastirea Batrana”, dovada existentei unei manastiri mai vechi, din lemn. Inceputurile manastirii nu se cunosc.
Lacul de acumulare Cincis se gaseste in Muntii Poiana Rusca, la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara, intr-o zona de un pitoresc aparte care atrage mii de turisti an de an.
Se afla in satul Gradistea Muncelului in judetul Hunedoara. Aflata pe o stanca, la o altitudine de 1200 metri, Sarmizegetusa a reprezentat centrul militar, administrativ, politic si religios al regatului dac in vremea lui Burebista si al lui Decebal.
Cetatea Devei datează din anul 1269 fiind mentionata documentar sub numele de Castrum Deva si a fost un puternic punct de sprijin al luptei antiotomane din Transilvania